پنجشنبه 10 اسفند 1391-9:4
طرحی برای "خور و خواب" مجلسی ها/ما زیاران چشم یاری داشتیم
در انتقاد از نماینده های آمل و قائم شهر که طرح محدود کردن حضور عکاسان را در مجلس امضا زدند/امضای نماینده آمل شگفت انگیز نیست،چه جناب ایشان ارتباط چندانی با رسانه ها ندارد و به خصوص در این دوره از نمایندگی اش،حداقل پاسخگوی رسانه های استانی نیست و به تلفن ها جواب نمی دهد،اما حقیقتا" از هادی حسینی انتظار نبود چنین طرح محدود کننده و ضد رسانه ای را امضا بزند.
مازندنومه،سردبیر:کلیات طرح عجیب و غریب محدود کردن عکاسان خبری در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.
نمایندگان مجلس به کلیات طرحی رای دادند که به هیچ وجه اولویت اکنون کشور نیست و تنها برای راحتی کار خودشان و شوخی کردن و خوابیدن در مجلس ارایه شده است.
این طرح که به نوعی محدود کردن جریان آزاد اطلاع رسانی است،در رسانه های داخلی بازتاب منفی زیادی داشت.افکار عمومی نیز پاسخ مثبتی نسبت به این طرح نداشته است.تعدادی از کامنت های یک سایت خبری را در زیر ملاحظه کنید:
- از اين حضرات بيش از اين انتظاري نيست شما فكر كرديد براي خدمت به مردم ميليونها تومن هزينه مي كنند تا در مجلس خدمت كنند نخير هزينه ميكنند تا در مجلس راحت بخوابند
- درواقع همه آنها باید خواب باشند که این همه گرانی را نمی بینند
-آخه اینجا به غیر از فشار دکمه واسه رای دادن کار دیگه ای نمیکنن. خب منم بودم خوابم می گرفت
-خوابیدن که پراید 8 میلیونی شد 20 میلیون
- مگر خواب و بیدارشان با هم فرق می کند؟ اگر فرق می کرد که این اوضاع کشور نبود.
- فتوشاب کردن !نماینده های ما شب روز بیدارند و بفکر مردم هستند شمااین دفعه جدی نگیرید
- اگه نمایندگان حق خوابیدن در صحن مجلس رو دارن، پس تمام کارمندها و کارگرها هم باید چنین حقی رو در ساعات اداری داشته باشند.
- نتیجه کارهاشون در مملکت نشون میده که همشون همیشه خوابند
بر پایه تبصره یک ماده یک این طرح، تصویربرداری اعم از فیلم و عکس از نشستهای مجلس تنها در یک ساعت شروع جلسات علنی مجاز بوده و این مدت در موارد خاص با تشخیص رئیس جلسه قابل افزایش است.
البته تصویربرداران صدا و سیما و مجلس شورای اسلامی از این حکم جدا هستند و این جا هم نمایندگان بین خبرنگاران صدا و سیما و سایر خبرنگارها تفاوت قایل شدند.
از بین نمایندگان مازندرانی دو نفر جزو امضاکنندگان این طرح هستند:عزت الله یوسفیان ملا نماینده آمل و هادی حسینی نماینده قائم شهر و جویبار و سوادکوه و کیاکلا.
امضای نماینده آمل شگفت انگیز نیست،چه جناب ایشان ارتباط چندانی با رسانه ها ندارد و به خصوص در این دوره از نمایندگی اش،حداقل پاسخگوی رسانه های استانی نیست و به تلفن ها جواب نمی دهد،اما حقیقتا" از هادی حسینی انتظار نبود چنین طرح محدود کننده و ضد رسانه ای را امضا بزند.
این دو نماینده مازندرانی متاسفانه با کوچک زاده ای همراهی کردند که به نوشته "مهر" معمولا عصبانی است. گاهی برای علی مطهری اشیا روی میزش را پرتاب می کند و گاهی هم از دست خبرنگاران عصبانی می شود و الفاظ مناسبی به کار نمی برد.
مهدی کوچک زاده برای بار اول نامش را در جریان برخوردی که با خبرنگار شرق در مجلس هفتم داشت به زبان ها انداخت. گلاویز شدنش با این خبرنگار و الفاظی که با زبان آورده بود، مقدمه معرفی نماینده ای بود که بعدها قرار بود اصحاب رسانه و جامعه از این تیپ رفتارها از او زیاد ببینند. ماجرای درگیری لفظی او با یکی از خبرنگاران در رستوران مجلس هم یکی از این تیپ رفتارهای کوچک زاده بود. اما حرف های دیروز را می توان بی سابقه دانست.
نمایندگان امضاکننده توجیه کار خود را این گونه میگویند که نمایندگان به دلیل مشغله کاری زیاد و به دلیل خستگی، گاه در صندلی خود استراحت میکنند و این کار آنها، سوژهای به دست خبرنگاران میدهد که با انتشار این تصاویر در رسانهها با آبروی این افراد بازی میشود!
آقای حسینی و یوسفیان ملا حتما" می دانند مجلس، یک جلسه رسمی و کاری است، نه مهمانی خانوادگی که نمایندگان حالت های نامناسب داشته باشند یا مثلاً چرت بزنند و بعد، نگران این باشند که نکند عکس شان را بگیرند!
سایت"عصر ایران"در همین راستا نوشت:نمایندگان اگر ریگی به کفش ندارند، نباید از حضور عکاس و خبرنگار در مجلس وحشت داشته باشند. کسی که شؤون یک جلسه رسمی را رعایت نمی کند، حتماً می خواهد با پاک کردن صورت مسأله، خود را از اصلاح رفتارش بی نیاز کند! آیا جز این است که برخی نمایندگان به جای آنکه درصدد اصلاح رفتارهای خود در صحن باشند، می خواهند با دور کردن نمایندگان از صحن، مجلس را از «خانه ملت»، به «خانه خود» تبدیل کنند و با دوستان راحت باشند
البته نمایندگان محترم هم برای عملی کردن مقصود خود از هر گونه توهین به خبرنگاران نیز کم نمیگذارند،به گونهای که در جریان بررسی همین طرح، مهدی کوچکزاده گفت: درست است، همه کسانی که اینجا هستند (صحن علنی مجلس) نام شان خبرنگار است، ولی به مانند دیگر قشرها که درونشان فاسد نیز هست، برخی از آنان هرزهنگار هستند و نیمی از سخنان من را مینویسند.
به نوشته "ایلنا"، کوچکزاده با تذکر ماده ۱۳۱ آیین نامه داخلی چنین گفته است: "همه کسانی که اینجا هستند درست است که عنوانشان خبرنگار است اما مثل اقشار مختلف که در بین آنها فاسد هم وجود دارد هرزهنگار هم در این قشر داریم و تنها نصف حرفهای ما را مینویسند".
کوچک زاده در حالی خبرنگاران را "فاسد" و "هرزه نگار" نامیده که سخنان وی با "احسنت- احسنت" عده ای دیگر از مجلسیان همراه بوده و حتی ابوترابی فرد، رئیس جلسه نیز اخطار یا تذکری به وی نداده است.
البته "فارس" به نقل از محمد دهقان نوشته است: "منظور نماینده مردم تهران از خبرنگاران هرزهنگار، خبرنگاران بیگانه و مرتبط با رسانههای ضد انقلاب بوده است. بعد از اینکه آقای کوچک زاده تذکر دادند و تربیونشان خاموش شد با صدای بلند گفتند که منظورشان از خبرنگاران هرزه، خبرنگاران بیگانه و مرتبط با رسانههای ضد انقلاب بوده است. با توجه به اینکه منظور آقای کوچک زاده خبرنگاران بیگانه بوده است بهتر است خبرنگاران محترم این موضوع را دنبال نکنند". این در حالیست که خبرنگاران مجلس، همگی از رسانه های داخلی هستند و برای ورود به مجلس باید از فیلترهای مختلف بگذرند.
توهین نماینده تهران به جامعه مطبوعاتی در حالی بود که مجلس به دلیل اظهارات نسنجیده و نیز رفتارهای برخی از نمایندگان در صحن علنی، از جمله "شاخ گذاشتن بر سر یک دیگر و سپس عکس گرفتن"، "خوابیدن"، "خمیازه کشیدن" و "شوخی های بدنی" و غیره، طرحی را به تصویب می رساند که بر اساس آن از این پس عکاسان تنها حق دارند در ساعت اول تشکیل جلسه مجلس در آن حضور داشته باشند و پس از آن باید صحن علنی را ترک کنند؛ طرحی که کوچک زاده و چند نماینده دیگر که همواره سوژه عکاسان خبری بوده اند، تهیه کرده و در بین خبرنگاران پارلمانی به "طرح خور و خواب" شهرت یافته است.طرحی که در صورت تصویب نهایی، نمایندگان اصولگرای مجلس اسلامی از این پس می توانند در مجلس چرت بزنند و با هم شوخی های ان چنانی بکنند.
تابناک این سئوال را از طراحان پرسیده که:جدای از این توهین و افتراها که یکسری از نمایندگان به خبرنگاران نسبت میدهند، این پرسش به ذهن میآید: چه لزومی دارد، نمایندهای که خسته است در مجلس باشد؟ یک نماینده خوابیده با یک نماینده غایب چه فرقی دارد؟ آیا جز این است که تنها جایی را در مجلس اشغال کرده است؟ مگر نمایندگان چه کاری مهمتر از جلسات صحن دارند که مجبورند روی صندلی خود استراحت کنند؟!
به نماینده آمل کاری ندارم،آقای سیدهادی حسینی از شما انتظار نداشتیم.